
Bereiding : 15 min
Baktijd : 20 min
Gemakkelijk
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g Princesse Amandine® aardappelen
- 2 cl slaolie
- 30 g boter ½ gezouten
- peterselie
- look
- zout, peper
- fleur de sel
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd deze in kubussen, spoel ze af en droog ze.
Giet de slaolie in een grote pan, laat een beetje warmen en leg er de aardappelen aan een kant in. Bak deze op een hoog vuur gedurende enkele minuten en roer ze regelmatig door elkaar Neem deze weg wanneer ze goudbruin zijn en leg ze aan de kant.
Doe de boter schuimen in een andere pan, laat de aardappelen op een laag vuurtje koken (zonder deksel) in deze schuimende boter, voeg zout toe en braad alles gedurende 15 minuten op een hoog vuur. Voeg een snuifje fleur de sel toe en naar believen gehakte peterselie en gehakte look. Voeg peper toe wanneer ze gekookt zijn en lek alles uit om het vet te verwijderen.
RECEPT VAN ERIC LAVALLEE – RESTAURANT L’IROISE IN AUDIERNE (29) – FRANKRIJK – © Bernard Galéron/Germicopa