Hapjes Princesse Amandine® met sintjacobschelpen

Bereiding : 20 min
Baktijd : 20-25 min
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Princesse Amandine® aardappelen
  • 8 sint-jakobsschelpen
  • 1 eetlepel koriander
  • anijs
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels extra fruitige olijfolie
  • grof zout

Bereiding

Kook de avond ervoor de aardappelen in koud gezouten water gedurende 20-25 min. Snij deze in schijfjes op de dag dat u het gerecht zal serveren.

Maak de marinade klaar met geplette koriander, anijs, citroensap, extra olijfolie, het fijngesneden sjalotje, zout en peper. Giet een deel van de marinade over de aardappelen. Laat alles marineren.

Tartaar van sint-jakobsschelpen: snij deze in blokjes. Voeg de rest van de marinade toe, breng alles op smaak. Maak een quenelle van de tartaar met twee koffielepels en leg dit op een dun aardappellaagje. Versier alles met kruiden.

 

RECEPT VAN LUDOVIC LE TORC’H – HOTEL RESTAURANT DE LA POINTE IN CAP COZ-FOUESNANT (29) – FRANKRIJK
© Bernard Galéron/Germicopa