Konijn met bier en pruimen

Bereiding: 20 min
Baktijd: Ongeveer 1u30
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 6 tot 8 Princesse Amandine® aardappelen
  • 3 wortelen
  • 100g gerookt spek
  • 5 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 24 pruimen
  • 50 cl blond bier
  • 1 klontje boter
  • bouillon van gevogelte
  • tijm
  • laurier
  • nootmuskaat
  • zout, peper

 

Bereiding

Marineer de pruimen in warm water en 2 eetlepels bier

Bak het in reepjes gesneden spek en de fijngesneden ui bruin in een pan met boter. Hou het spek en de uien apart.

Haal de stukken konijn door de bloem, bak deze daarna bruin in de reeds gesmolten boter in de pan.

Giet het bier en de verdunde bouillon van gevogelte erover. Voeg er tijm, laurier en de in schijfjes gesneden wortelen aan toe. Breng alles op smaak. Laat alles gedurende ongeveer 1u20 stoven.

30 min voor het einde van de kooktijd schilt u de aardappelen en bakt u ze in gezouten water. Hou alles warm.

Voeg er de uitgelekte pruimen aan toe, laat nog 10 min koken. Dien alles op met aardappelen als bijgerecht.