Met fleur de sel gekonfijte Princesse Amandine®

Bereiding: 15 min
Baktijd: 1 u
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 1,5 tot 1,8 kg Princesse Amandine® aardappelen
  • 150 g bij voorkeur met fleur de sel halfgezouten boter
  • fleur de sel
  • peper
  • grof zout

Bereiding

Warm de oven vooraf op 210°(Th 7).

Was de aardappelen en leg deze in een kookpot met koud gezouten water met het deksel erop en breng ze aan de kook. Neem de kookpot onmiddellijk van het vuur.

Leg de boter en de aardappelen op een bakplaat en zet deze 40 tot 45 min in de oven. Overgiet de aardappelen om de 15 min met het baksap zodat ze mooi goudgeel worden.

Controleer op het einde van de baktijd de aardappelen met een mes: u moet het er makkelijk kunnen insteken. Haal de bakplaat uit de oven.

Dresseren

Leg de aardappelen op een dienblad. Strooi er fleur de sel over en voeg er voor de lekkerbekken een klontje boter aan toe.

 

RECEPT VAN JASON BAYES – HÔTEL RESTAURANT DE LA POINTE DE MOUSTERLIN IN FOUESNANT (29) – FRANKRIJK
© Bernard Galéron / Germicopa

Kijk voor meer recepten