
Bereiding : 15 min
Baktijd : 25 min
Gemakkelijk
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 Princesse Amandine® aardappelen
- 4 sneden witte ham of gerookte ham
- 4 sneden brood met zachte korst
- 40 cl volle melk
- 120 g halfgezouten boter
- zout, peper
Bereiding
Kook de aardappelen in de schil met koud gezouten water gedurende 20 tot 25 min.
Toast het brood met zachte korst terwijl de aardappelen koken.
Warm de melk, voeg zout en peper toe.
Schil de aardappelen en haal ze door de groentemolen. Meng de melk en de helft van de boter erdoor. Breng alles op de gewenste smaak.
Smeer boter op het brood en leg er de ham op. Snij dit in reepjes.
Smelt de rest van de boter tot hij een mooi bruine kleur krijgt.
Dresseer de puree, maak er een putje in en giet de goudbruine boter erover. Leg de broodstukjes erbij.
RECEPT VAN LAURENT BACQUER – RESTAURANT LE BISTROT QUI COZ IN ROSTRENEN (22) & LA CANTINE DES CHEFS IN CARHAIX (29) – FRANKRIJK – © Franck Schmitt / Germicopa