Vlaams stoofpotje

Bereiding: 30 min
Baktijd: 2u00
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg stoofrundsvlees
  • 250g gerookt spek
  • 6 tot 8 Princesse Amandine® aardappelen
  • 400g uien
  • 1 liter bruin bier
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 5 tot 7 sneden met mosterd gesmeerde peperkoek
  • kruidentuiltje
  • 1 klontje boter
  • zout

 

Bereiding

Bak het vlees bruin in een pan met boter. Hou het vlees apart, hou de boter en bak de fijngesneden ui en het in blokjes gesneden spek bruin.

Verwijder de spekjes en de ui. Verdun de bruine suiker in het sap en kook alles in tot de helft.

Voeg het vlees, het spek en de uien eraan toe, breng alles op smaak. Giet het bier erover en voeg het kruidentuiltje toe. Laat alles ongeveer 1u50 koken.

30 min voor het einde van de kooktijd schilt u de aardappelen en bakt u ze in gezouten water. Hou alles warm.

Bedek er de bereiding van de sneden met mosterd gesmeerde peperkoek mee.

Wacht tot de peperkoek volledig gesmolten is. Dien alles op met de aardappelen als bijgerecht.