Waterzooi van kip

Bereiding: 45 min
Baktijd: 50 min
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Princesse Amandine® aardappelen
  • 1 kip (of 4 kipfilets)
  • 1 prei
  • 3 takjes selderie
  • 3 wortelen
  • 1 raap
  • 1 ui geprikt met twee kruidnagels
  • 1,5 cl verse room
  • 3 eierdooiers
  • 30g boter
  • 30g bloem
  • bouillon van gevogelte
  • kruidentuiltje
  • gehakte peterselie
  • zout, peper

Bereiding

Snijd de kip in stukken

Maak de prei, de wortelen, de raap en de selderie schoon en snij deze in julienne (heel dunne reepjes).

Stoof de groenten in een klontje boter zonder deze bruin te laten worden.

Schil de aardappelen, kook deze in gezouten water, snijd ze in grote stukken. Zet dit apart.

Voeg de bouillon van gevogelte toe aan de groenten, de ui en het kruidentuiltje. De groenten moeten bedekt worden.

Voeg er de kip aan toe. Breng deze op smaak en laat deze bakken (ongeveer 20 min).

Hou de kip warm in een sausfond.

Smelt de rest van de boter, meng deze met de bloem en voeg deze toe aan de bouillon.

Verdun de eierdooiers met de room en voeg deze aan de bouillon toe. Breng alles op de gewenste smaak.

Leg de kip op een schotel met de aardappelen, overgiet deze met de bouillon en strooi er peterselie over. Dien alles op.